Marina Perazić

Dobro došli na sajt o Marini Perazić

 
 

 

 Početak

Biografija

Diskografija

Denis&Denis

Radio Mileva

Kontakt

       

Davor Tolja je krajem sedamdesetih bio u grupi Vrijeme i zemlja, a po njenom raspadu nastupao je sa Termitima i Beta Centaury i gostovao na ploči grupe Xenia. Zatim je osnovao grupu Linija 32 u kojoj je pevač bio Edi Kraljić, nekada u Beta Centaury. Grupa je bila kratkog daha. Naime, nakon nastupa na subotičkom festivalu svi članovi, osim Davora, otišli su u JNA. Zbog učešća na RI Rock-u Davor je formirao sastav Toljina fank sekcija u kojoj je pevala Marina, tada student građevine. I ova grupa se brzo ugasila. Marina i Davor potom odlaze na zagrebački festival sa riječkim šansonjerom Damnirom Panđurom. Aranžman za pesmu je uradio Davor, takođe je i svirao, a marina je Panđuru pevala prateće vokale. Pesma je zabeležena na kompilacijskoj ploči s festivala.

Godine 1982. formirali su elektro-pop duet Denis&Denis. Prvi nastup imali su u Rijeci 1982. kao predgrupa zagrebačkom sastavu Boa.  Sa debi albuma "Čuvaj se!" izdvojila se pesma "Program tvog kompjutera". LP je proglašen, po glasanju i čitalaca i krtitičara albumom godine u magazinu ROCK. Pojavili su se u pravom trenutku, muzika kojom su se bavili bila je aktuelna u svetu, zbog čega su i prozvani jugoslovenskim Juritmiksima. Zahvaljujući, malo manje, pevljivim Davorovim  pesmama, a malo više  Marininoj seksepilnoj pojavi brzo su zaposeli  prva mesta top lista.

1985. godine Davor odlazi  u mornaricu JNA ( Pula, pa Kumbor). Tokom njegovih odsustva u Rijeci su snimili mini LP "Ja sam lažljiva". Na sceni i u  spotovima ga je menjao Edi Kraljić zbog čega su Davora dosta zavitlavali u vojsci, naročito povodom spota za pesmu "Soba 23". Na kaseti su dodali dva demo snimka koja je Davor uradio 1982. Sa pesmama "Voli me još ovu noć", "Soba 23" i "Ja sam lažljiva" učvrstili su svoju poziciju najpopularnije grupe u Jugoslaviji. Osvojili su niz priznanja na kraju godine: po magazinu ROCK Marina je proglašena pevačicom godine, najseksepilnijom pojavom, video za pesmu "Ja sam lažljiva" proglašen je za najbolji. Marina iste godine sa Mitrom Subotićem, muzičarem iz Novoga Sada snima demo pesmu "Plava jutra" koja nije nikada objavljena. Po Davorovom povratku iz vojske nastupali su kao trio po festivalima. Na Mesamu 1986. izveli su "Oaze snova", a Marina dobija nagradu kao pevačica godine. Na izboru našeg predstavnika za pesmu Evrovizije u Prištini osvojili su treće mesto sa pomalo detinjastom pesmom "Braća Grim i Andersen". Septembra 1986. Marina je napustila grupu. Davor i Edi su na aparatima za reanimaciju održavali Denis&Denis, ali ne zadugo. Poslednji album "Budi tu" objavljen je 1988. Posle serije koncerata, na kojima su im pomagali muzičari koji su činili "Liniju 32", grupa je prestala da postoji. Davor je počeo da radi u studiju kao producent i snimatelj, a 1989. objavio je više nego očajnu ploču "Stari mačak" čijoj je gluposti kumovala njegova sadašnja supruga čija je ljubomora na Marinu i Edija i dovela do konačnog raspada grupe.