Marina Perazić

Dobro došli na sajt o Marini Perazić

 
 

 

 Početak

Biografija

Diskografija

Denis&Denis

Radio Mileva

Kontakt

  • Novinar Ljubo Trifunović je napisao u julskom broju Rocka-a 1984. godine: "....Ono pak, što duetu daje istinsku snagu jeste evidentna činjenica da Denis & Denis nisu plod ni medijske manipulacije, ni bolesne ambicije, ni kvazi intelektualne artificijelnosti, nego rezultat elegantnog transponovanja sopstvene privatnosti, a to široka publika itekako dobro oseća; uostalom to i jeste ono što joj daje povoda za identifikaciju. Pri tome valja razlikovati željeni od postignutih ciljeva s obzirom da se u većini slučajeva, kada je reč o šou biznisu, izvođači sapliću na putu izgradnje karijere, gubeći smisao za razdvajanje postignutog od željenog, što se upečatljivo odražava na ono što obično svodimo pod pojam profesionalizma. Denis & Denis su i u tom pogledu izuzetak: ulažući talenat, kreativne moći, vreme i novac i beskrajno strpljenje, oni svesno rade ne za danas, nego za sutra. Otuda poenta njihovog uspeha leži u onome što se od trenutnog bljeska najčešće ne vidi: u svesnom i oplemenjenom višegodišnjem radu.

 

  • Oliver Mandić je u decembarskom broju časopisa Rock iz 1984. godine izjavio: "...dečko koji radi u u Denis & Denis jako dobro zna da koristi elektroniku u pozadini, ali nije u stanju da napravi melodiju i ne zna još hiljadu drugih stvari o kojima sada ne bih govorio". A ako Te je, nedragi čitaoče, zanimalo zbog čega je Marina stavila na svoj album "Ista kao more" pesmu "Zrno nežnosti", koju je Davor komponovao za Draganu Šarić (Bebi Dol) pročitaj nastavak Oliverove priče: "....nikad se u istoriji jugoslovenske muzike toliko neznanja i toliko nepismenih slučajnosti nije steklo kao u poslednje vreme. Evo Denis & Denis. Ona je radila u jednoj firmi, imala lep posao, napravila jedan hitić i već uspela da odleprša mnogo visoko. Da bi opstala, ona još pet godina mora krvavo da peva da bi bila na nivou Bebi Dol. Zatim, joj treba još pet krvavih dugih godina da bi je prestigla...." Marina je naravno htela da pokaže kako je na nivou, a možda i iznad Bebi Dol, pa se zeznula i očajno otpevala "Zrno nežnosti". Marina, Marina što ti je to trebalo?

 

 

  • Januar 1985. časopis Rock. Marina je prvi nastup imala u vrtiću sa 2 godine, mada se roditelji raspravljaju da li je imala 2.5 ili 3 godine. Sa 4 godine dali su je na ritmiku, pa muzičko zabavište. U prvom razredu osnovne počela je da svira klavir, nakon tri godine joj je dosadio, pa se bavila baletom i folklorom. U 6. razredu osnovne počela je da svira gitaru, ali joj je i ona dosadila do druge godine gimnazije. Za sve to vreme u osnovnoj školi je pevala u zboru. Njena majka Berislava je pevala u "Jeci primorja", pa je Marina išla na njihove probe, izlete, nekoliko putovanja i sa 15 godina bila je najmlađi član hora "Jeka primorja". Tu je bila dve godine, pa se zaljubila. Dečko je ubeđivao da ne ume da peva. Onda je imala dve godine pauze do fakulteta. Tu je imala dramsku grupu. Ona ga je organizovala, bila je dirigent, pevala je, bila je idejni vođa, organizator, zborovođa i solista. Tako da se ne može reći da je bila bez pevačkog iskustva, kako je to tvrdio Oliver Mandić.

 

 

  • Marina tvrdi da je Bajaga u pesmi "Marlena" opevao nju. Ja se time ne bih hvalio da sam na Marininom mestu. Naime, junakinja iz pesme ima probleme sa drogama. Nemoj da mi veruješ, ali mislim da se Marina ispovedila u nekim novinama o svojim narkomanskim iskustvima. 

Napred

Idi nazad